Web Analytics Made Easy - Statcounter

پنجمین روز از بازی‌های آسیایی ۲۰۱۸ اندونزی امروز (پنجشنبه) برگزار شد و ورزشکاران ایران در روز پنجم در رشته‌های مختلف با حریفان خود به رقابت پرداختند که حاصل تلاش آنها کسب ۳ طلا، ۶ نقره و ۲ برنز بود، بدین ترتیب تعداد مدال‌های طلای کاروان ایران به عدد ۱۰ رسید.

در رقابت‌های این روز عرفان آهنگریان و محسن محمدسیفی در ووشو و رضا علیپور در سنگ‌نوردی طلا گرفتند، تیم شمشیربازی سابر، تیم روئینگ چهارنفره بانوان، امیرمحمد بخشی در تکواندو، الهه منصوریان، شهربانو منصوریان و فرود ظفری در ووشو نقره‌ای شدند و تیم روئینگ سنگین‌وزن دونفره بانوان و ناهید کیانی در تکواندو به مدال برنز بسنده کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نتایج کامل ورزشکاران ایران در روز پنجم به‌شرح زیر است:

* تیراندازی

-تراپ دوبل زنان: شیوا فرح‌پور با کسب ۹۴  امتیاز در بین پانزده نفر در جایگاه سیزدهم ایستاد. دو تیرانداز از چین اول و دوم و ورزشکار قزاقستانی سوم شدند.

* روئینگ:
– تیم روئینگ سنگین وزن متشکل از مریم کرمی و پریسا احمدی در فینال A روئینگ دونفره سنگین وزن با ثبت زمان ۷:۳۵.۴۵ سوم شد و به مدال برنز رسید.

محسن شادی و عاقل حبیبیان در فینال B روئینگ دونفره سنگین در رده سوم فینال B قرار گرفت با ثبت زمان۸:۲۴.۸۸ در رده سوم قرار گرفت و به عنوان نهمی این ماده دست یافت.

مجتبی شجاعی در فینال B روئینگ تک نفره سنگین وزن زمان ۷:۴۹.۳۶ را ثبت کرد و در جایگاه هشتم ایستاد.

مهسا جاور در فینال A روئینگ تک نفره با ثبت زمان ۸:۵۲.۶۹ ششم شد و نتوانست به مدالی دست یابد.

– تیم روئینگ ۴ نفره بانوان متشکل از مهسا جاور، مریم کرمی، مریم امیدی و نازنین رحمانی در فینال روئینگ سبک وزن جفت پاروی چهار نفره زمان ۷:۰۴.۳۸ را به ثبت رساند و مدال نقره را کسب کرد.

-کانو اسلالوم:

شقایق سیدیوسفی نماینده کشورمان که در این ماده به فینال راه پیدا کرده بود در بخش فینال با ثبت زمان ۱۷۵.۳۵ در جایگاه هشتم‌ قرار گرفت.

امیرمحمد فتاح‌پور با ثبت زمان  ۸۹.۳۹ در جایگاه پنجم قرار گرفت.

* بدمینتون:
– ثریا آقایی در دور اول جدول انفرادی بانوان مقابل ساینا نهوال، نفر ۱۰ رنکینگ جهانی از هند قرار گرفت و ۲ بر صفر شکست خورد و حذف شد.

* شمشیربازی
– سابر تیمی مردان: محمد رهبری، علی پاکدامن، فرزاد باهر ارسباران و مجتبی عابدینی شمشیربازان تیم ملی اسلحه سابر در مرحله یک چهارم نهایی به مصاف اندونزی رفتند و توانستند تیم میزبان را با نتیجه ۴۵ بر ۲۱ از پیش‌رو بردارند. تیم کشورمان در مرحله نیمه نهایی در دیداری حساس با نتیجه ۴۵ بر ۴۳ چین را شکست داد و به فینال رسید. حریف شاگردان فخری در فینال کره جنوبی است. تیم کشورمان در فینال با نتیجه ۴۵ بر ٣٢ مقابل کره‌جنوبی شکست خورد و به مدال نقره رسید.

* تیراندازی با کمان
ریکرو انفرادی زنان و مردان از مرحله یک سی و دوم تا فینال

زهرا نعمتی: دور حذفی مسابقات تیراندازی با کمان در بخش ریکرو انفرادی زنان برگزار شد و زهرا نعمتی نماینده کشورمان در مرحله یک سی و دوم حریف پاکستانی خود را با نتیجه شش بر صفر برد و توانست به مرحله یک شانزدهم راه پیدا کند. او در مرحله یک شانزدهم نهایی رقیب قزاقستانی را با نتیجه ۶ بر ۵ از پیش‌رو برداشت تا در مرحله یک چهارم نهایی با کماندار اندونزیایی به رقابت بپردازد اما یک اتفاق عجیب باعث حذف او شد.

مسئولان ایران به نعمتی گفتند هنگام صرف ناهار است و مرحله بعدی ساعت ۱۴ به وقت محلی آغاز می‌شود نعمتی هم با همین تصور برای صرف ناهار محل تیراندازی را ترک کرد که یک‌باره میلاد وزیری یکی از اعضای تیم با سراسیمگی به محل آمده و به نعمتی اعلام کرد رقبا در حال رقابت هستند، نعمتی را به محل برگزاری مسابقه آوردند اما کار از کار گذشته بود و نبود نعمتی به منزله انصراف او محسوب شد. بدین ترتیب از صعود به مرحله بعد بازماند و همه را شوکه کرد. نعمتی بعد از این اتفاق گریه کرد و شرایط روحی خوبی نداشت.

– صادق اشرفی با نتیجه  ۶ بر ۴ از حریف قطری شکست خورد و از راهیابی به مرحله یک شانزدهم مسابقات باز ماند‎.

– امین پیرعلی با نتیجه ۶ بر صفر به رقیب عربستانی‌اش باخت و حذف شد.

* اسکواش:
– علیرضا شاملی اسکواش باز ایران در اولین مسابقه خود موفق شد حریفی از سنگاپور را با نتیجه ۳ بر صفر شکست دهد. وی در ادامه ۳ بر یک مغلوب حریفی از کویت شد و از صعود به دور بعدی بازماند.

– سجاد زارعیان جهرمی موفق شد در چهار ست و با نتیجه ۳ بر یک هی‌یوم لی‌سی از کره جنوبی را شکست دهد. وی در دور بعدی به مصاف حریفی از هنگ‌کنگ رفت که با نتیجه ۳ بر صفر شکست خورد و حذف شد.

– فرشته اقتداری در دور اول حریفی از ماکائو را با نتیجه سه بر صفر شکست داد. او در مرحله یک هشتم نهایی سه بر صفر به نماینده ژاپن باخت و حذف شد.

– حدیث فرزاد در نخستین مسابقه‌اش به مصاف «جی‌میکا آری‌بادو» رفت و با نتیجه ۳ بر یک مغلوب حریف فیلیپینی‌اش شد.

* والیبال ساحلی:
– تیم والیبال ساحلی الف ایران با ترکیب رحمان رئوفی و عبدالحامد میرزاعلی در آخرین دیدار خود در مرحله گروهی موفق به برتری ۲ بر صفر مقابل ویتنام با نتایج ۲۱بر ۱۵ و ۲۱ بر ۱۲ شد و به عنوان صدرنشین گروه H در جمع ۱۶ تیم برتر قرار گرفت.

* شنا:
– ۱۰۰ متر آزاد: بنیامین قره‌حسنلو و سینا غلامپور به مصاف رقبای خود رفتند. غلامپور روز گذشته موفق شده بود در جریان ماده ۴ در ۱۰۰ متر آزاد تیمی رکورد ۱۰۰ متر آزاد را پس از ۹ سال جابجا کند. او در ماده تخصصی خود نیز رکورد ملی ۱۰۰ متر آزاد را شکست و با زمان ۵۱:۰۶ شنا کرد. بنیامین قره حسنلو دیگر شناگر ایران در این ماده نیز با ثبت زمان ۵۱:۳۴ به کار خود پایان داد. غلامپور و قره‌حسنلو به ترتیب در ماده ۱۰۰ متر آزاد در رتبه های ۲۲ و ۲۶ جای گرفتند.

– ۵۰ متر پروانه: مهدی انصاری در ماده ۵۰ متر پروانه رکورد ۲۴.۹۵ را ثبت کرد و در رده بیستم این ماده قرار گرفت.

* تکواندو:
– وزن ۶۰- کیلوگرم:امیرمحمد بخشی در اولین رقابت خود با نتیجه ۲۴ بر ۴ مقابل زوکی‌‌اف از ازبکستان پیروز شد. او در مرحله یک چهارم نهایی «یوانگ یو جن» از چین تاپیه را در راند طلایی با نتیجه ۱۵ بر ۱۳ شکست داد و برنزش را قطعی کرد. بخشی در دیدار نیمه‌نهایی به مصاف «احمد ابوغاوش» از اردن که مدال طلای المپیک ۲۰۱۶ ریو را دارد، رفت و با نتیجه ۱۰ بر ۸ پیروز شد تا فینالیست شود. بخشی در فینال به مصاف «دائی هون لی» از کره جنوبی رفت و ۱۲ بر ۱۰ شکست خورد و به مدال نقره رسید.

– وزن ۴۹- کیلوگرم:ناهید کیانی در اولین مبارزه خود با نتیجه ۴۳ بر ۴ و در پایان راند دوم به دلیل اختلاف بیش از ۲۰ امتیاز برابر حریف نپالی خود به برتری رسید. او در مرحله یک چهارم نهایی «جیسکا» از فیلیپین را با نتیجه ۲۳ بر ۱۵ از پیش‌رو برداشت و مدال برنز خود را قطعی کرد. کیانی در مرحله نیمه نهایی به مصاف «وونگ پاتانا کیت» قهرمان جهان و المپیک و نفر اول رنکینگ دنیا از تایلند رفت و با نتیجه ۱۱ بر ۶ شکست خورد و به مدال برنز بسنده کرد.

* ووشو:
– الهه منصوریان در مسابقه فینال وزن ۵۲- کیلوگرم ساندا با شکست ۲ بر صفر برابر «لی یوئائو» از چین به مدال نقره دست یافت.

– شهربانو منصوریان در دیدار فینال وزن ۶۰- ساندا مقابل «کای ینگ ینگ» از چین قرار گرفت و با شکست ۲ بر صفر مدال نقره را کسب کرد.

عرفان آهنگریان در وزن ۶۰- کیلوگرم ساندا در مسابقه فینال مقابل «وان ژئو تائو» از چین با نتیجه ۲ بر یک پیروز شد و مدال طلا را بر گردن آویخت.

– فرود ظفری در دیدار نهایی وزن ۶۵- با نتیجه ۲ بر صفر به «لی منگ فان» از چین باخت و همانند خواهران منصوریان نقره‌ای شد.

– محسن محمدسیفی در فینال وزن ۷۰- ساندا «شی ژان وی» از چین را ۲ بر صفر شکست داد تا دومین طلای ووشو را برای کاروان ایران به ارمغان بیاورد.

* پنچاک سیلات

– در نخستین روز از رقابت‌های پنچاک سیلات محمد رحیمی نماینده وزن منهای ۶۵ برابر وی ویک کومار از نپال ۳۰ بر یک برنده شد تا به دور بعدی راه یابد.
مسابقات پنچاک سیلات در سه راند دو دقیقه‌ای برگزار می‌شود و به دلیل پر برخورد بودن مسابقات و جلوگیری از آسیب دیدگی، ورزشکاران در روز تنها یک مسابقه داده و رقابت‌های فینال در روز پایانی انجام می‌شود.

– در وزن منهای ۶۰ کیلوگرم بانوان نازنین میرمحمد تبار برابر «سی تی آجاک» از مالزی قرار گرفت و با شکست برابر این حریف حذف شد.

– در وزن منهای ۶۰ کیلوگرم مردان حامد هواسی برابر «عبدالایف» از ازبکستان طی سه راند مقتدرانه برنده شد تا در دور بعد با «تای لی» از ویتنام مصاف داشته باشد.

– در وزن منهای ۹۵ کیلوگرم محمد مرتاضی برابر «بارتوف» از ازبکستان برنده شد تا در دور بعد با محاد یاکوب از مالزی مبارزه داشته باشد.

– تهمینه کربلایی صادقی در وزن منهای ۶۵ کیلوگرم برابر «آلینا کمال‌اف» از قرقیزستان قرار گرفت که به دلیل آسیب دیدگی حریفش، پیروز شد و به دور بعد صعود کرد و برنزش قطعی شد. پیش از این بابک هاشم زاده در وزن منهای ۹۰ با شکست از حریف خود از دور رقابت‌ها حذف شد.

* سنگ‌نوردی:
– مقدماتی ماده سرعت:

در مسابقات سرعت صخره نوردی رضا علیپور با کسب رتبه دوم و مهدی علیپور با کسب رتبه هفتم به فینال رسیدند و کبری لکزایی‌فر با رتبه ششم و اعظم کریمی با رتبه نهم پا به فینال این رقابت‌ها گذاشتند. علیپور در فینال سرعت موفق شد به مقام قهرمانی برسد و دهمین مدال طلای کاروان ایران را کسب کند. وی برای رسیدن به مدال خوش‌رنگ بازی‌های آسیایی حریفی از چین را در کنار خود داشت که حریف چینی در استارت خطا کرد و رضا علیپور موفق به کسب مدال طلا شد‌.

– بخش سرعت مقدماتی کمباین: خسروهاشم‌زاده و الناز رکابی

* دوچرخه‌سواری:
– استقامت جاده مردان: مهدی سهرابی، آرمین گودرزی، میرصمد پورسیدی و سعید صفرزاده: سعید صفرزاده نماینده ایران بهترین زمان ممکن را در بین نفرات کشورمان به دست آورد و با زمان ۳:۲۶ ساعت هشتم شد. پورسیدی هم در حالی چهاردهم شد که فاصله او نیز با نفر اول ۳۵ ثانیه بود.

* سوارکاری:
رقابت‌های درساژ انفرادی در پارک مرکزی اسب سواری جاکارتا برگزار شد و ۱۵ اسب سوار که نتایج بهتری در دو مرحله قبل کسب کرده بودند، با هم رقابت کردند. در این مسابقه، لیتا سهی سوارکار کشورمان با اسب ایر.اف.کا رکورد ۷۱.۷۷۵ را ثبت کرد و ششم کرد. در این رقابت، وینگ یینگ سی از هنگ کنگ با ۷۷.۰۴۵ امتیاز قهرمان شد و ورزشکاران مالزی و کره جنوبی دوم و سوم شدند. در درساژ تیمی هم مدال طلا به تیم ژاپن رسید.

* پاراگلایدر:
تیم دونفره پاراگلایدر در دو رشته فرود و دقت در نخستین حضورش در بازی های آسیایی ۲۰۱۸ اندونزی به مقام دهمی اکتفا کرد. تیم دو نفره ایران با ترکیب حسین عباس قلی زاده و علیرضا عمیدی نمین دهم شدند و نماینده میزبان برسکوی نخست ایستاد. کره جنوبی هم نایب قهرمان شد و تایلند بر سکوی سومی ایستاد. در انفرادی حسین عباس قلی زاده با ۷۰۲ امتیاز چهاردهم و علی رضا عمیدی نمین بیستم شدند.

* کبدی
– تیم ملی کبدی بانوان ایران در مرحله نیمه نهایی به مصاف تیم تایلند رفت و موفق شد با نتیجه ۲۳ بر ۱۶ به پیروزی برسد و فینالیست شود. تیم ایران باید فردا در دیدار نهایی به مصاف هند برود.

– تیم ملی کبدی مردان ایران در مرحله نیمه‌نهایی مقابل هند به برتری ۲۷ بر ۱۷ رسید و راهی دیدار نهایی شد. ایران فردا در فینال به مصاف کره جنوبی خواهد رفت.

*ژیمناستیک
– سعیدرضا کیخا ملی‌پوش ژیمناستیک کشورمان بعدازظهر امروز در فینال خرک حلقه با حریفانش رقابت کرد و در نهایت با امتیاز ۱۴.۷۷۵ امتیاز در رده چهارم ایستاد. در این رقابت نماینده چین تایپه قهرمان شد و ژیمناست‌های چینی در رده‌های دوم و سوم ایستادند.

* فوتبال:
تیم امید ایران با شکست ۲ بر صفر برابر کره‌جنوبی در مرحله یک هشتم نهایی  از گردونه مسابقات کنار رفت و به کارش در این مسابقات پایان داد.

منبع : خبرگزاری تسنیم

منبع: ساتین

کلیدواژه: ایران در بازی های آسیایی بازی های آسیایی 2018 اندونزی پنچاک سیلات ایران تکواندو بانوان شمشیر بازی قهرمان تیراندازی بانوان مدال آوران ایران ورزش بانوان ووشو ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت saten.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساتین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۲۸۷۶۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مشکل اشتغال همچنان به قوت خود باقی است آقای وزیر!طرحی برای استیضاح دیپلماسی اقتصادی/چند نکته درباره یک سکانس جنجالی

 


به گزارش «تابناک» روزنامه‌های امروز پنجشنبه بیستم اردیبهشت ماه در حالی چاپ و منتشر شد که ۱۵درصد کرسی‌های مجلس در انتظار انتخابات دور دوم، بازگشت شاخص‌های پولی به پیش از تحریم، دیدار اعضای تیم ملی فوتسال با رهبر انقلاب و ریزش بیش از۷۵ درصدی معاملات ملک از مواردی است که موضوع گزارش‌های خبری و تحلیلی روزنامه‌های امروز شده است.


در ادامه تعدادی از یادداشت‌ها و سرمقاله‌های منتشره در روزنامه‌های امروز را مرور می‌کنیم: 

طرحی برای استیضاح دیپلماسی اقتصادی


مجتبی اسکندری طی یادداشتی در شماره امروز جهان صنعت نوشت: ۳سال پیش که جواد ظریف در گفت‌وگوی جنجالی خود، میدان را مقدم بر دیپلماسی می‌دید، یک فرار به جلوی پنهان نیز مرتکب شد و آن این بوده که سیاست خارجی هرگز در خدمت اقتصاد نبوده است.

هرچند که دیپلمات ریش پروفسوری به مراتب فن مذاکره سیاسی و انگلیسی نوشتن متون حقوقی را بهتر از پیشینیان و پسینیان خود بلد بود، اما نه او و نه هیچ‌کدام از سکانداران سیاست خارجی کشور طی دهه‌های گذشته (از کریم سنجابی تا حسین امیرعبداللهیان) هرگز اقتصاد را در اولویت مسائل خود ندیدند و دیپلماسی را صرفا به حیطه مسائل خاص و انتقال پیام و بسته‌های غیرعملیاتی تنزل داده‌اند. ممکن است عده‌ای از طرفداران وزیر خارجه سلبریتی شده سابق، خرده بگیرند که برجام یک دستاورد اقتصادی بود، اما نیک می‌دانیم که برجام تنها یک دستاورد سیاسی با تاریخ انقضای زودرس بود که هرچند از بی‌دستاوردی سیاسی پیش و پس از آن، بهینه‌تر بود با این حال، هرگز مطلوبیت‌های اقتصادی در اولویت دایره عمل دیپلمات‌های کشور قرار نداشته است و با اندوه فراوان می‌توان از غیاب کامل دیپلماسی اقتصادی و حیات نباتی آن در ایران سخن بگوییم.

آیا مساله آب‌های مرزی که حیات بسیاری از مرزنشینان کشور (۱۶ استان) در گرو حل آبرومندانه این چالش است، اولویت ندارد و طالبان و ترکیه باید شیرفلکه بقای مرزنشینان ایرانی را کنترل کنند؟ آیا حذف پی‌درپی کشور از خطوط کلیدی انتقال انرژی (اتیلن، نفت و گاز و برق) شرق و غرب باوجود ظرفیت‌های چشمگیر ژئواکونومیکی و ژئوپلیتیکی کشور نباید باعث سرافکندگی دیپلمات‌های کم‌دقت کشور شود؟ حذف از راه ابریشم جدید چینی (باوجود نقش تاریخی ۱۵۰۰ساله ایران در این راه و به‌رغم چند دوره غش دیپلماسی به سمت پکن) و کریدور مدیترانه‌ای هندی‌ها و دور زدن تنگه هرمز (با پروژه دلفین امارات) و طرح‌های عراق و روسیه که کریدور‌های شرق به غرب و شمال و جنوب را به زیان ایران دور زده‌اند، باعث بلاموضوع شدن وجود یک دستگاه بوروکراتیک برای سیاست خارجی ایران نمی‌شوند؟ مشارکت سنگین چینی‌ها در عربستان برای سرمایه‌گذاری در توسعه میادین نفتی و گازی عربستان، در حالی که قرارداد ۲۵ساله ایران و چین با آن همه جنجال و هیاهو توسط دو کابینه قبلی و فعلی به قیمت ۴۰۰میلیارد دلار سرمایه‌گذاری به شهروندان فروخته شد و بعد از گذشت ۴سال از امضای قرارداد، ۴۰۰دلار سرمایه‌گذاری مستقیم توسط چینی‌ها هم در میادین نفتی و گازی و زیرساخت‌های ایران مشاهده نشده چه برسد به رقم افسانه‌ای یادشده! آیا این تلنگری به ساختار‌های دیپلماسی کشور نخواهد زد؟

سیاست خارجی گلایه‌مند از میدان، دقیقا چه گلی بر سر توریسم در ایران زد؟ آیا توانسته از ظرفیت‌های تنوع اقلیمی و تاریخی و جغرافیایی برای جذب گردشگران کشور‌های مرفه استفاده کند؟ آیا دستگاه سیاست خارجی پرطمطراق و کم‌دستاورد کشور طی ۳دهه اخیر توانسته ۹۰میلیارد دلار (یعنی برای هر سال ۳‌میلیارد دلار) فاینانس خارجی برای پروژه‌های داخلی تامین کند؟ قطر تنها برای ۳سال آینده بیش از ۳۵میلیارد دلار سرمایه‌گذاری چینی‌ها در میدان گنبد شمالی (پارس‌جنوبی) و تولید و صادرات ال‌ان‌جی را گارانتی کرده است و در عین حال ایران با ناترازی ۲۴۵میلیون متر‌مکعبی در روز برای تامین گاز شهروندان در فصول پیک روبه‌روست. در همین حال، دستگاه دیپلماسی کشور چه برنامه‌ای برای استیفای حقوق ایران از میدان گازی آرش دارد؟ آیا باوجود کثرت تعداد همسایگان ایران، قرارداد دیسپچینگ بزرگی برای تامین برق مورد نیاز کشور در فصل تابستان طی این سال‌های مبتلا به ناترازی، امضا شده است؟ کدام پروژه بزرگ سوآپ انرژی میان ایران و همسایگانش در دست اجراست؟
 آیا وابسته کردن تجارت خارجی کشور به درهم امارات، آن هم در شرایطی که با این کشور اختلافات ارضی جدی داریم، مایه تفاخر است؟ دستگاه دیپلماسی که در برابر مهاجرت گسترده نیرو‌های انسانی عمدتا کیفی از کشور در تمامی این سال‌ها سکوت اختیار کرده، آیا یک‌بار هم شده که از سطح شعار فراتر برود و از ظرفیت‌های این پرنده‌های مهاجر برای توسعه اقتصادی کشور و جذب سرمایه و تکنولوژی به مملکت بهره ببرد؟ چند قرارداد خرید لایسنس و پتنت از تکنولوژی‌های روز برای تولیدکنندگان داخلی طی ۱۸سال گذشته به ثمر نشسته است؟ آیا ایران حتی ظرفیت ایجاد واحد‌های تولید توپ فوتبال برای نایک و پوما را نداشت که بنگلادش و پاکستان در این زمینه هم از ایران جلو زده‌اند؟ آیا دستگاه دیپلماسی طی این سال‌ها توانسته حیثیت کلاسیک برند‌های مهم ایران در تولید فرش و زعفران و خرما و خشکبار را حفظ کند یا در این بازار‌ها هم بازنده بودیم؟
 با وجود عضویت با وزن موسس ایران در سازمان‌های اقتصادی بین‌المللی مانند فائو، یونیدو، بانک جهانی، صندوق بین‌المللی پول و… چند دلار تسهیلات برای طرح‌های زیرساختی کشور توسط دستگاه دیپلماسی طی ۲دهه اخیر جذب شده است؟ چرا هنوز پس از ۳دهه تلاش ظاهری، ایران به عضویت دائم سازمان تجارت جهانی درنمی‌آید؟ عایدات عضویت ایران در مجمع جهانی کشور‌های صادرکننده گاز چیست؟ چرا جایگاه ایران در اوپک تنزل یافته است؟ چرا صنایع‌دستی ایران به‌نام کشور‌های همسایه مهر اصالت یونسکو را دریافت می‌کنند و میراث ناملموس فرهنگی کشور و بزرگان تاریخ علم و فرهنگ و ادب کشور به‌نام کشور‌های دیگر به ثبت می‌رسند؟
 چرا به‌جای قرارداد‌های اقتصادی میلیارد دلاری، دستاورد‌های سفر‌های خارجی مقامات دستگاه دیپلماسی به ممالک دیگر، صرفا چند سند یادداشت تفاهم است (که به اندازه واردات یک تن نهاده دامی هم ارزش اقتصادی ندارد)؟ چرا به‌جای دیپلمات‌های بوروکرات، مدیران کاله، دیجی‌کالا، اسنپ و پتروشیمی خلیج‌فارس و اسنوا و… وزیر خارجه را در سفر‌های خارجی همراهی نمی‌کنند؟ بی‌گمان می‌شود این بحث را با دست‌کم ۱۰۰۰ پرسش ناگوار دیگر استمرار بخشید، اما پاسخ درخوری دریافت نخواهیم کرد. دستگاه دیپلماسی ایران چابکی خود را به‌طور کامل از دست داده و جز در حوزه دیپلماسی نظامی (که به کنایه دیپلمات‌ها، میدان نامیده می‌شود و خارج از چارچوب بوروکراتیک دستگاه دیپلماسی نیز قرار می‌گیرد) که به وسع خود دستاورد‌های ملموسی به دست آورده، چیزی برای فروختن به افکار عمومی ندارد.
 شاید برای دیپلمات‌های بدون ارباب‌رجوع ایرانی، افکار عمومی هم ارزش خاصی نداشته باشد وگرنه برای مردم مهم است که نقش دستگاه دیپلماسی خود را در سطح رفاه و معیشت‌شان جست‌وجو کنند. خاصه اکنون و در پس سالی که گذشت، ۸۰۶هزار‌میلیارد تومان مالیات مردم، ستون فقرات بودجه دولت بود و حالا آنتروپی تعادل عمومی، به سمت مطالبات مردم سنگینی می‌کند.

 

مشکل اشتغال همچنان به قوت خود باقی است آقای وزیر!


دنیا حیدری طی یادداشتی در شماره امروز جوان با عنوان مشکل اشتغال همچنان به قوت خود باقی است آقای وزیر! نوشت: مراسم تجلیل از قهرمانان و مدال‌آوران سال ۱۴۰۲ بهترین فرصت برای جامعه ورزش بود تا دغدغه‌ها و مطالبات خود را به گوش مسئولان به خصوص رئیس قوه مجریه برسانند. فرصتی که البته وزیر ورزش هم استفاده خود را از آن برد و از برداشتن گام‌های بلندی در جهت حل مشکلات قهرمانان و مدال‌آوران در سالی که گذشت خبر داد و گفت که اصلاحات قانون سرباز قهرمان و آیین‌نامه اجرایی آن که زمینه کاهش دغدغه اشتغال و سربازی قهرمانان و افزایش دامنه شمول آن را فراهم کرده‌است. هر چند نمی‌توان چشم بر حل مشکل سربازی برخی قهرمانان و اشتغال تعداد محدودی از ورزشکاران بست. با وجود این، اما اشتغال و در کنار آن مسکن که کیومرث هاشمی از انجام اقداماتی برای حل و فصل این مورد هم خبر‌هایی داده، همچنان بزرگ‌ترین مطالبه ورزشکاران، قهرمانان و مدال‌آوران است. مسئله‌ای که سال‌هاست وعده حل آن داده شده، اما به‌رغم آنکه یکی از مصوبات شورای ورزش نیز هست، هنوز هم نتوانسته تمام قهرمانان و مدال‌آورانی را که مشمول آن می‌شوند، تحت‌پوشش قرار دهد. شاید به این دلیل که به‌زعم برخی این مورد خاص هنوز متن صریح قانون نیست و به همین دلیل خاص، با وجود صحبت‌های وزیر ورزش در خصوص حل و فصل اشتغال ورزشکاران، مسئله شغل و امنیت شغلی همچنان یکی از اصلی‌ترین مطالبات جامعه ورزش است. به طوری که مدال‌آوران در مراسم تجلیل از قهرمانان نیز بدان اشاره کرده و سعی داشتند در اندک فرصت‌هایی که برای صحبت در اختیارشان گذاشته شده‌بود، این مورد خاص را به گوش ریاست جمهوری برسانند. 
بی‌شک مشکلات و موانع زیادی بر سرراه این مسئله وجود دارد و وزارت ورزش به تنهایی نمی‌تواند از عهده آن برآید و باید ارگان‌های مختلف دست‌به دست هم دهند برای حل و فصل اصولی اشتغال ورزشکاران، به خصوص قهرمانان و مدال آوران، اما پذیرفتنی نیست که وزارت ورزش به عنوان متولی این حوزه با چشم بستن روی واقعیت، روی موارد خاص مانور دهد تا این تصور ایجاد شود که مشکل اشتغال ورزشکاران حل و فصل شده‌است. حال آنکه برکسی پوشیده نیست که این معضل همچنان به قوت خود باقی است و این را می‌توان از گله‌های گاه و بی‌گاه ورزشکاران و قهرمانانی دریافت که یا ناچار به زدن قید ورزش قهرمانی می‌شوند یا گاهی حتی برای در آوردن نان حلال روی به دستفروشی می‌آورند. هر چند که کار کردن عیب و عار نیست و اندک ورزشکارانی که برای امرار معاش به دستفروشی روی می‌آورند نیز به راهی که برای درآوردن روزی حلال درپیش گرفتند، افتخار می‌کنند، اما بدون شک انتظار می‌رود وزارت ورزش به کمک سایر ارگان‌ها و البته با کمک دولت شرایطی را مهیا کند که ورزشکاران بتوانند با داشتن شغل و البته امنیت شغلی، تمام تمرکز خود را روی ورزش گذاشته و برای کسب عنوان‌ها و مدال‌های درخور توجه و به اهتزاز درآوردن پرچم پرافتخار ایران تلاش کنند. 
هیچ شکی نیست که هموار کردن این مسیر کاری بس سخت و دشوار است، اما سنگلاخی بودن این مسیر دلیل نمی‌شود که وزارت ورزش با نمایش دادن نیمه‌پر لیوان، سعی در پنهان کردن نیمه خالی لیوان را داشته باشد. آن هم درست در مراسمی که یکی از مهم‌ترین مطالبه نمایندگان ورزشکاران و قهرمانان، داشتن شغل است! شغلی را که بتواند آن‌ها و خانواده‌ای که دارند، تأمین کند تا ورزشکار بدون هیچ دغدغه‌ای برای امرار معاش، تنها هدفش کسب مدال و رفتن روی سکو در میادین بین‌المللی باشد. 
البته که قول‌های زیادی در این راستا داده‌شده و در برخی شهر‌ها نیز تعداد اندکی از قهرمانان و مدال آوران توانستند با توجه به مصوبات دولت و تلاش‌های مسئولان شغلی در یکی از دستگاه‌های دولتی برای خود دست و پا کنند، اما این مسئله به همه استان‌ها و شهرستان‌ها تعمیم داده نشده و همچنان ورزشکاران و قهرمانان بسیاری هستند که اگر چه مشمول قانون استخدام هستند، اما هنوز چشم انتظار مساعدت آقایان مسئول در ادارات مختلف جهت اشتغال هستند و این نشان از آن دارد که موانع بر سر اشتغال ورزشکاران همچنان به قوت خود باقی است. حال آنکه ریاست جمهوری یک‌بار دیگر در مراسم تجلیل از قهرمانان و مدال‌آوران نیز تأکید کرد که باید زیر ساخت‌های لازم برای گسترش ورزش قهرمانی فراهم شود تا قهرمانان هیچ دغدغه‌ای جز میدان و قهرمان‌شدن نداشته‌باشند و یکی از این زیرساخت‌های لازم بی‌شک مسئله اشتغال ورزشکاران است.


چند نکته درباره یک سکانس جنجالی 


ژوبین صفاری طی یادداشتی در شماره امروز ابتکار با عنوان چند نکته درباره یک سکانس جنجالی نوشت: ماجرای سکانس جنجالی سریال افعی تهران و شکایت وزارت آموزش و پرورش مورد بحث بسیاری در شبکه‌های اجتماعی شده است. نگارنده این سریال را به جز آن سکانس برخورد پیمان معادی و معلم قدیمی‌اش را ندیده و قصد پرداختن به سریال را ندارم، اما چند نکته درباره این مسئله که این روز‌ها مورد بحث است را مطرح می‌کنم، نخست آنکه به واقع همان‌طور که بسیاری از نسل ما آن را تجربه کرده، تنبیه بدنی در مدارس وجود داشت و امروز اگرچه این میزان به حداقل رسیده، اما گاه همچنان اثرات آن وجود دارد. واقعیت این است که این موضوع در بستری از یک عمق فرهنگی منتقل شده از نسل‌های گذشته ناشی می‌شود که در خانواده‌ها هم نمود آن قابل مشاهده بود. در واقع نوع تربیت فرزندان در اکثر خانواده‌ها هم با تنبیه بدنی و رفتار‌هایی همراه بود که اثرات روانشناختی آن در بزرگسالی نمود داشت. قصه‌های مجید مرحوم پوراحمد و مشق شب مرحوم کیارستمی به بخشی از آن در نهاد مدرسه اشاره داشت. واقعیت آن است که اثرات این رویه‌های گاه مخرب در بزرگسالی ادامه داشته و دارد و بعضا در اتاق‌های درمان قابل رهگیری و حل و فصل است. پرداختن به اینکه فرهنگ غلط آموزشی و پرورشی در مدارس و خانواده‌ها از کجا ناشی می‌شود نیازمند بحث‌های مفصل جامعه شناختی و روانشناختی است، اما هنوز هم در نسل جدید معضل تربیت به اشکال دیگر و نه لزما به صورت تنبیه بدنی وجود داشته و دارد. این مسئله حتی در ضرب المثل‌های ما هم رایج بود مانند چوب معلم گله... و....


اما مسئله بر سر این است که آیا می‌توان به قطعیت نسل گذشته را محکوم و یا حتی از آن انتقام گرفت؟ پاسخ به این سوال کمی پیچیده است. به بیان دیگر می‌توان رویه‌های غلط گذشته را برای درس گرفتن از آن و تبری جستن از تکرار آن تقبیح کرد. اما به واقع نسل گذشته هم همین‌قدر از شیوه تربیتی آگاهی داشته است و خود نیز محصول و قربانی همان روند‌های معیوب گذشته بوده‌اند. انتقام گرفتن از این نا‌آگاهی هرچند می‌تواند یک دلخوشی موقتی ایجاد کند، اما به واقع اثر چندان مثبتی جز ترویج دوباره روحیه خشم و انتقام ندارد. خشمی که می‌تواند در اتاق درمان روانشناسی پالایش یافته و تبدیل به رفتار سالم در کلیت رفتار شخص و جامعه شود.


جامعه ایران امروز بیش از هر چیز به همدلی ولو با اشتباهات گذشته دارد و از رهگذر روحیه انتقام جویی چیزی حاصل نمی‌شود. کماینکه رفتار وزارت آموزش و پرورش و قدسیت دادن به معلمان خطاکار نیز مسئله‌ای را حل نمی‌کند و تنها به فضای دوقطبی و خشونت طلبانه دامن خواهد زد.
واقعیت این است که ما در بعضی موارد اجتماعی در مرحله گذار هستیم که تا رسیدن به وضعیت نسبتا مطلوب در رفتار درست اجتماعی، اینگونه برخورد‌ها طبیعی است، اما سالم نیست.


در نهایت اینکه نگارنده در طول تحصیل معلم‌های بسیار خوب هم کم نداشته، اما برای نسل دهه ۵۰ و ۶۰ همچنان برخی از تروما‌های رفتار‌های نادرست حل نشده باقی مانده است.

دیگر خبرها

  • مشکل اشتغال همچنان به قوت خود باقی است آقای وزیر!طرحی برای استیضاح دیپلماسی اقتصادی/چند نکته درباره یک سکانس جنجالی
  • امیدواری انریکه: کاش این تیم قهرمان اروپا شود!
  • واکنش جالب امباپه: نه رئال، نه بایرن! (عکس)
  • دورتموند به فینال اروپا صعود کرد/ تیر دروازه جلوی پاریسی‌ها را گرفت
  • خشم الخلیفی: مستحق حذف نبودیم، ناراحتم
  • 12 بازیکن ایرانی که در انگلستان بازی کردند
  • طبیعت حریف شهرداری گرگان در فینال لیگ بسکتبال شد
  • جام جهانی تیراندازی| دست رستمیان از کسب مدال کوتاه ماند
  • شاهکار نوشاد عالمیان با شکست نفر ۴ رنکینگ جهانی تنیس روی‌میز
  • شاهکار نوشاد عالمیان با شکست نفر ۴ رنکینگ جهانی تنیس روی میز